2011. április 3., vasárnap

A nagy csapat

Az előző kis április elseji tréfám után most bemutatom a csapatot, akikkel dolgozom:

Lucie: a csapat vezetője, egy kedves, vidám francia lány. Korábban Franciaországba járt egyetemre, ahol Camargue vidékén élő flamingókat tanulmányozta; ezután először terepi asszisztensként került kapcsolatba a frízföldi pajzsos cankókkal, majd felvették a Groningeni Egyetemre, ahol folytatta ez irányú tanulmányait.


Chloé: szintén Franciaországból érkezett, ahol alkalmazott biológusnak tanult. Szerény, szűkszavú lány; angolul csak egy kicsit beszél. Otthon, Bordeaux-ban egy rockzenekarban dobol.

 

Sam: az angliai Surrey-ből jött, vérbeli természetbúvár. Miután geográfusként végzett az egyetemen, beutazta a világot; hónapokat töltött Indonéziában, majd Peruban, ahonnan szinte közvetlenül érkezett ide, Hollandiába. Megszállott madarász, aki nyitott szemmel járja a vidéket.


Ysbrand: Lucie párja, egyben a csapat egyetlen fríz tagja. Valódi sportember, az estéit rendszerint kung-fu edzéseken tölti, emellett a fríz nemzeti sportot, a kanálisugrást is űzi.


És igen, mindnyájan rengeteget használjuk a távcsövünket.

A csapathoz tartozik még:
Jos, a koordinátor; holland biológus, vízilabdázó és családapa, aki összehangolja a pajzsos cankók és nagy godák kutatását.
Theunis, a professzor; a csapat szellemi atyja, bár személyesen nem igazán folyik bele a munkába. Egy közeli faluban, Gaastban él párjával, Petrával, és a helyiek mind jól ismerik.
Jeroen, a "gilisztás fiú"; egy groningeni MSc hallgató, aki a pajzsos cankók táplálékául szolgáló gilisztákat kutatja. Habár a munkánkban nem vesz részt, osztozik velünk a házon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése